Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


H Í R E K - RENDEZVÉNYEK

 Utolsó frissítés: 2011. augusztus 05.

 

Lúdas Matyi Lovasberényben


A lovasberényi Cziráky-kastély újabb, nagy sikerrel kecsegtető programmal kedveskedik vendégeinek augusztus közepén. Ezúttal főként, de nem csak a családokat várjuk 2011. augusztus 13-án, a kastély belső udvarába, ahol késő délután, 17.00 órai kezdettel a Budapesti Utcaszínház vendégjátékában bemutatásra kerül Fazekas Mihály ismert meséje, a „Lúdas Matyi”.


A népszerű, sokak által feldolgozott mese az Utcaszínház művészeinek előadásában különlegesen vidám élményt nyújt, kellemes szórakozást ezen az augusztusi délutánon.


A program vége: kb. 18.30-kor


Belépőjegyek ára:

Elővételben megváltva 650,-Ft/ fő, 2011. augusztus 10-től pedig az előadás napjáig 800,- Ft/db egységesen, gyermekek részére 3 éves kor alatt ingyenes.

Esőnap nincs, rossz idő esetén az előadást a kastélyban tartjuk meg.

A jegyek megvásárolhatók a helyszínen (Lovasberény, Vörösmarty utca – Cziráky-kastély), és Székesfehérvárott, az Ákos Jegyirodában (Székesfehérvár, Kossuth u.11.)

Megrendelhetők telefonon: 06-30- 9317- 407, 06-20-400-1313, 06-30-686-4904.

Elektronikus postán: czirakykastely@gmail.com címen.Információk:

http://czirakykastely.ewk.hu

www.czirakykastely.eoldal.hu

www.muemlekek.hu

 

****************************************************************

 

http://www.acsaikastely.hu/hu/tartalmak/index.html

Ganca Fesztivál

Hagyományőrző fesztivál Acsán

2011.08.13

Az V. Acsai Gancafesztiválon egész nap változatos hagyományőrző programokkal, és csábító finomságokkal várják a családokat a Prónay Kastély kertjében 10.00 órától.

Az acsai egynapos rendezvény amolyan történelmi, hagyományőrző, sör-, bor-, gasztronómiai minifesztivál. A ganca köré felépített szabadtéri programon sok minden történt a kicsik és nagyok örömére.
A gancát egyes vidékeken gánicának nevezik, de chamulya néven is előfordul a régi szakácskönyvekben. Főleg a múlt században volt kedvelt ez az egyszerű, olcsó étel, ami a következőképpen készül: durvára őrölt kukorica- vagy árpalisztet, ritkábban daráslisztet kevernek össze tört főtt burgonyával. Kanál segítségével sült, pirított hagymára szedik a masszát, majd a galuskák tetejét is megszórják hagymával és átsütik. Van, hogy túróval és tejföllel gazdagítják. De fogyasztható édesen is, olykor pedig főzött formájával is lehet találkozni.

Cím:

Acsa, Újlaki út 2.

Megközelítés: GPS koordináták: 47.81259 / 19.369011

Örömmel értesítjük, hogy megnyitotta kapuit az Acsa-Újlaki Kastély! A filmesek és fotósok által jól ismert turai kastéllyal szemben az újonnan megnyitott acsa-újlaki kastély szinte teljes mértékben felújított, és nem számít hivatalosan mûemléknek. Ideális helyszín filmforgatásra, fotózásra, esküvõkre és különleges céges és magánrendezvényekre.

A kastély 1992 óta nem látogatható, így 2011-ben teljesen új helyszínnek számít. A kastélyban és parkban található faházakban exkluzív módon meg is lehet szállni elõzetes egyeztetés után. A kastélyt 1910-ben építette Prónay Dezsõ báró a lányának, így lett Patay István fõispáné. A második világháborút követõ államosítás után itt nyílt meg az ország második kastélyszállója 1986-ban. Jelenleg magántulajdonban áll, a kor igényei szerint szinte teljes mértékben felújított állapotú. Mind a kastély mind a 6 hektáros gondozott park rendelkezésére áll a bérlõknek.

Acsa-újlak Acsától 3 kilométerre található. Acsa Pest megye Észak-keleti sarkában fekszik. Budapesttõl 60 km, Váctól keleti irányba 24 km, Aszódtól északi irányba 25 km távolságra található.

Igény szerint megoldható a helyszín elõzetes bejárása, ezzel kapcsolatban érdeklõdjön elérhetõségeinken:

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Puedo Tomar Cialis Ayunas Lesensumn

Lesensumn,2019.09.08 22:43

Cytotec Sans Ordonnance Pharmacie Amoxicillin Affects Pancreatic Islet Cells Amoxicillin And Clavulanate Potassium 600mg <a href=http://levitab.com>brand levitra online</a> Using Levitra Everyday Purchase Elocon C.O.D. With Free Shipping Low Price